V-Ps gebruikt cookies om je optimale gebruikerservaring van onze website te bieden.
facebook  twitter 17 oktober 2017

Actueel
Adresgegevens

Elco Netherlands BV

Elco Netherlands BV
P.O. Box 825
5700 AV Helmond
The Netherlands

Vossenbeemd 101
5705 CL Helmond
The Netherlands

Phone +31 492 58 49 11
Fax +31 492 55 09 75

V-PS biedt een nieuwe finish voor wire bonding aan


Sinds kort worden panelen, met een finish welke geschikt dient te zijn voor voor wire bonding, behandeld met ENEPIG (Electroless Nickel Electroless Palladium Immersion Gold) van Atotech. Dit is een systeem waarop zowel gewoon solderen als wire bonding kan plaatsvinden. Zowel aluminium als ook goud wire bonding kunnen zonder problemen worden toegepast. En zorgt reeds bij een geringe laagdikte tot sterkere verbindingen. Ook koper bonding is mogelijk maar dit met een aantal beperkingen.

Ons bestaande ENIG systeem kan ingezet worden voor aluminium bonding maar niet voor de andere type van wire-bonding. Om nu ook een oplossing te bieden voor het bonden van en goud wire biedt V-PS dit systeem aan.

ENEPIG heeft één groot voordeel ten opzichte van (bondable) ENIG. De soldeer eigenschappen voor de niet wire bond componenten is namelijk een stuk beter. Dit resulteert in minder kans op problemen in de inter-metallische laag. Ook het fenomeen Black Pad kan niet optreden door de tussenlaag van Palladium. Dit zorgt ervoor dat het product ook meerdere reflow cyclussen kan doorstaan zonder problemen te krijgen met de soldeerkwaliteit.

Met de toepassing van dit systeem voorziet V-PS in een specifieke marktvraag van klanten om PCB’s geschikt te maken voor wire-bonding.